سردرد میگرنی یکی از شایعترین انواع سردرد است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود آن را تجربه کرده اند و می تواند بسیار آزاردهنده باشد بطوری که مانع از انجام فعالیت های روزمره فرد شود.
حمله های میگرنی معمولا بیش از ۴ ساعت طول کشیده و چندین بار در ماه تکرار می شوند.
میگرن سردرد تکرار شونده با شدت متوسط تا شدید است که با انجام فعالیت و حرکات سر تشدید شده و برخی عوامل همچون نور ، صدا ، بوی تند و … برای فرد بسیار آزاردهنده خواهند بود و سبب تشدید درد می شوند.
استرس نیز می تواند زمینه ساز شروع و یا تشدید سردردهای میگرنی باشد.
درد میگرن در اغلب موارد در یک طرف سر احساس شده و به تدریج به کل سر منتشر می شود ، ماهیت درد نیز از نوع ضرباندار است.
سابقه خانوادگی نیز منجر به افزایش شانش ابتلا به میگرن می شود و اگر افراد خانواده شما میگرن را تجربه کرده اند ریسک بروز میگرن در شما بسیار بالا است.
تشخیص میگرن بر اساس شرح حال بیمار معموالا امکان پذیر است و معاینه فیزیکی و اقدامات تشخیصی دیگر همچون ام آر آی، سی تی اسکن، سونوگرافی داپلر عروق مغز و کاروتید (TCD-ECD) فقط برای اطمینان از نبودن سایر بیماریهای جدی مغز و اعصاب که موجب سردرد می شوند توسط نورولوژیست توصیه می شوند.
سردردهایی که جدیدا شروع شده اند به خصوص سن بالای 50 سال حتی اگر مشخصات سردرد میگرنی را داشته باشند باید توسط متخصص مغز و اعصاب بررسی شوند.اگر سردردهای میگرنی هم به تازگی شدیدتر شده و به درمان جواب نمی دهند یا الگوی سردرد تغییر کرده مثلا شدت و فرکانس آن بیشتر شده یا شخص را از خواب بیدار می کند باید توسط متخصص مغز و اعصاب بررسی شوند.
علائم سردرد میگرنی
- احساس درد در یک طرف سر که بتدریج در دو طرف سر احساس می شود.
- سردی دست و پا
- حالت تهوع و استفراغ
- سرگیجه
- تشدید درد با حرکت دادن سر
- حساسیت بیشتر به نور و صدا
عوامل محرک میگرن
- انواع شکلات
- انواع پنیر
- غذاهای فرآوری شده
- اختلال خواب که می تواند کم خوابی یا پرخوابی باشد.
- استرس
- کم خونی
- قرار گرفتن در معرض نور شدید
- قرار گرفتن در معرض بوی شدید
کلمات مرتبط :
متخصص مغز و اعصاب در سعادت آباد – دکتر مغز و اعصاب در سعادت آباد – درمان سردرد – درمان میگرن