موضوع روانشناسی و مشاوره از موضوعات مهم و اساسی است که در هر جامعه و کشوری اهمیت بالایی دارد. به همین دلیل خدمات مرکز و مشاوره و روان‌شناسی نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و کیفیت خدمات و حضور متخصص مشاوره روانشناس باتجربه و کاردان در این مراکز ضروری است. افراد زیادی در صورت مواجهه با مشکلات اساسی و عدم توانایی حل این مشکلات به دنبال این مراکز می‌روند. اما باید در نظر داشت که مرکز موردنظر باید از هر نظر مناسب بوده و به روند حل مسائل و مشکلات افراد کمک کند.

برای این کار نیاز است که اندکی با مشاوره، مشاور، خصوصیات و وظایف آن آشنا شوید. سپس طبق این موارد یک مرکز مناسب و یک مشاور و دکتر روانشناس آگاه و باتجربه پیدا کنید. تمامی این موارد در ادامه بررسی شده است و ما شما را در جهت انتخاب مرکز روانشناسی و مشاوره خوب یاری کرده‌ایم؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید.

مشاوره چیست؟

مشاوره چیست و چه کاری می‌کند؟ یا اصلاً بهتر است که بگوییم روانشناسی و مشاوره چگونه به افراد در حل مسائل فردی و اجتماعی کمک خواهد کرد؟ برای این سؤال پاسخ‌های زیادی می‌توان ارائه داد و در هر کدام به‌نوعی به مشاوره و مفهوم آن اشاره کرد. اما بهترین و آشکارترین تعریفی که برای مشاوره می‌توان ارائه داد، عبارت‌اند از:

  • ارائه راهکار و رهنمودها توسط افراد ماهر برای کمک به مردم برای عبور از چالش‌های مختلف زندگی
  • به دنبال این تعریف نیز اشاره کنیم به تعریف واحدی که از سوی نمایندگان متشکل از 31 سازمان مشاوره ارائه شده و که تعریفی جامع و کامل‌تر است:
  • مشاوره یعنی یک رابط حرفه‌ای میان افراد، خانواده‌ها و گروه‌های مختلف که برای دستیابی به اهداف سلامت روان، تندرستی، تحصیلات و شغلی و…
  • در واقع مشاوره تلاش و مشارکت میان مشاور و مشتری است تا اهداف و راه خود را پیدا کنند. سپس با قدم‌گذاشتن در مسیری درست راه‌حل‌های بالقوه‌ای برای حل مسائل و مشکلات پیدا کنند.

وظایف و خصوصیات مشاور چیست؟

پس از اینکه با مفهوم کلی مشاوره آشنا شدیم، به دنبال آن بهتر است با وظایف و خصوصیات مشاور نیز آشنا شویم. یک متخصص روانشناسی و مشاوره خوب باید دارای برخوردار از ویژگی‌هایی خاص باشد و وظایف خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهد. در این حالت است که مشاوره نتیجه مثبتی خواهد داشت و روند کار به‌درستی صورت می‌گیرد.

از مهم‌ترین وظایف و خصوصیات یک مشاور می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • شناسایی مشکلات و بررسی و ارائه راهکارها برای حل آن‌ها
  • حضور مرتب در جلسات و جمع‌آوری اطلاعات و تجزیه‌وتحلیل آن‌ها
  • ارزیابی جوانب مثبت و منفی راهکارها و استراتژی‌های ارائه داده شده
  • توسعه و اجرای روش‌های جدید و حمایت مشتریان
  • داشتن همدلی و نگرشی غیرقضایی
  •  پایبندی به اصول اخلاقی
  •  صبر، تحمل و مهارت ارتباط مانند گوش‌دادن به مشکلات مراجعه‌کننده
  •  امین و مورداعتماد و حفظ اسناد موردنیاز
  • توانایی کار با افراد مختلف و ارجاع مشتری به منابع دیگر در صورت نیاز

انواع مشاوره کدامند؟

ازآنجایی‌که در زمینه‌های مختلفی افراد نیازمند مشاوره و یاری هستند، در زمینه‌های متفاوتی نیز افراد مشاوری آموزش می‌بینند؛ مشاوره برای کارهای متفاوتی نیاز است و بررسی مسئله در هر زمینه نیازمند تخصص در همان زمینه است. برای مثال انواع مشاوره می‌تواند در زمینه حقوقی باشد که مشاور آن یک وکیل خواهد بود، می‌تواند در زمینه درمانی باشد و مشاور آن یک پزشک خواهد بود. اما موضوع بحث ما در این مقاله در زمینه مشکلات روان‌شناسی و مشاوره فردی و اخلاقی است. این زمینه نیز دارای انواع مشاوره مختلفی بوده که انواع مشاوره در این زمینه نیز عبارت‌اند از:

  • مشاور تحصیلی
  •  مشاوره شغلی
  •  مشاور خانواده
  •  مشاوره پیش از ازدواج
  •  مشاوره و استعدادیابی کودک
  • مشاوره سازشی یا شخصی
  •  مشاوره اجتماعی

متخصص مشاوره روانشناسی

مسائل و مشکلات مشاوره فردی

انواع مشاوره برای حل مسائل و مشکلات افراد معرفی شدند. اما به نظر می‌رسد که بیش‌ترین مشاوره مربوط به مشکلات فردی است. افراد می‌توانند در زمینه‌های متفاوتی دچار مسائل شده و نیاز به مشاور را در خود حس کنند. از مسائل و مشکلات فردی که یک مشاور به‌خوبی افراد را در ارتباط با آن‌ها راهنمایی خواهد کرد، موارد زیر هستند.

مشاوره خانوادگی

 در صورت بروز مسائل میان اعضای خانواده و عدم سازگاری اعضا با یکدیگر، مشاور خانواده بهترین راهنما خواهد بود. مسائل می‌تواند میان زوجین، والدین با کودکان و کودکان با یکدیگر باشد. درهرصورت تفاوتی نخواهد داشت. مشاور با بررسی و ریشه‌یابی به حل این مسئله کمک خواهد کرد.

روان‌شناسی شغلی

انتخاب شغل مناسب، انجام آن و به ثمر رساندن و قرارگیری در مسیر درست شغلی از رهنمودهای مشاور شغلی است. سردرگمی افراد در مسیر انتخاب شغلی سبب ایجاد فشارهای مالی و روانی شده و کار مشاور رفع ابهامات و حل این موارد است.

مشاوره ازدواج

 ازدواج و تشکیل خانواده از مهم‌ترین مسائل یک جامعه است. انتخاب همسر و شروع یک زندگی، هم در زندگی خود زوجین تأثیرگذار است و هم در جامعه‌ای که زندگی می‌کنند. همچنین انتخاب یک همسر مناسب و داشتن یک زندگی سالم و با آرامش حق هر انسانی است.

سلامت روان

 سلامت روان برای بقا و ادامه زندگی نیاز هر فردی است. عدم سلامت روان بر سلامت جسم نیز تأثیرگذار بوده و اختلالات زیادی ایجاد خواهد کرد. از وظایف اصلی مشاور کمک به‌سلامت روان و کاهش مشکلات روانی در افراد است.

افسردگی

 افسردگی از رایج‎‌ترین مسائل در جامعه امروزی بوده و افراد زیادی را درگیر خود کرده است. درمان سریع و به‌موقع آن توسط یک مشاور کاردان از بروز مشکلات بزرگ‌تر مانند خودزنی و خودکشی جلوگیری خواهد کرد.

تحصیلی

 مشاور تحصیلی برای راهنمایی دانش‌آموزان و دانشجویانی است که در مسیر تحصیلی خود مانند برنامه‌ریزی، رشته تحصیلی، عدم تمرکز و… به مشکل می‌خورند. این مسائل توسط مشاور مورد بررسی قرار گرفته و طبق شرایط و روحیات فرد با راهکارهای مناسب حل خواهد شد.

طلاق

 طلاق از دیگر مواردی است که در جامعه امروزی زیاد مشاهده می‌شود. بررسی دلایل آن، کمک به حل آن و جلوگیری از آن در صورت ممکن، از مسائلی است که یک مشاور فردی برای آن راهکارهای منطقی ارائه می‌دهد.

اختلالات و بیماری های روانی

 بیماری‌های مختلف و زیادی مانند اضطراب، پیش فعالی به‌خصوص در کودکان و جنون جزء مسائل فردی و قابل‌درمان توسط مشاوران است. مشاور با بررسی و تحقیق عامل و راه‌های مقابله با آن به درمان این اختلالات می‌پردازد.

اهداف اساسی مشاوره برای مراجعین

اهداف مشاوره با وظایف و خصوصیات او متفاوت است و گاهی اوقات این موارد با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند. درواقع خصوصیات و وظایف از گام‌های رسیدن به اهداف بوده و مشاور را برای رساندن به یک مشاوره خوب و مناسب یاری می‌کنند. می‌توان گفت که خصوصیات و وظایف برای بررسی و یافتن مسئله بوده و اهداف برای خاتمه این مسائل است. از اهداف یک مشاوره عبارت‌اند از:

  •  ایجاد روابطی واقع‌بینانه و کاهش انتظارات نابجا
  • بهبود کارایی شخصی
  • حل مشکلات موقعیتی
  • تأمین سلامت روانی و کمک به تصمیم‌گیری
  •  تعریف زندگی و دست‌یافتن به معنای زندگی
  •  حل مسائل و قرارگیری در مسیر صحیح

روانشناسی و مشاوره

مقابله روانشناس با فشار روانی مراجعه کننده

طبق موارد گفته‌شده در این مقاله و وظایف و اهداف مشاوره، درنهایت روان‌شناس کمک می‌کند تا افراد با فشارهای روحی و روانی مقابله کنند. این فشارها می‌تواند هرگونه مسائلی را در بر گیرد.

افراد باید توانایی مقابله با استرس، هیجانات و هرگونه فشارهای روانی را داشته باشند. باید منبع فشارهای روانی را پیدا کرده، راه‌های اثرگذاری آن‌ها بر افراد را شناسایی کرده و به کمک این موارد راه‌های کنترل آن را پیدا کنند. اما همان‌طور که پیدا است، این موارد کار آسانی نبوده و در بیش‌تر موارد نیازمند یک راهنما و روان‌شناس خوب است. چرا که هرگونه خطا و اشتباه در شناخت این موارد موجب دریافت نادرست و بدتر شدن وضعیت خواهد بود. توانایی مقابله یک متخصص روانشناسی و مشاوره با فشارهای روانی، یک مهارت ارزشمند و مهم بوده و به کاهش فشارهای روانی مراجعه‌کننده کمک زیادی خواهد کرد.

مرکز مشاوره و روانشناسی خوب در تهران

تمامی موارد گفته‌شده برای درمان اختلالات و فشارهای روانی و فردی افراد، نیازمند یک متخصص مشاوره و روانشناسی خوب است. از طرفی روانشناسی و مشاوره از خدماتی است که انسان از ابتدای زندگی و تمامی مراحل زندگی به آن نیاز دارند.

مرکز مشاوره دکتر مریم سلیمانی یکی از بهترین مراکز روانشناسی و مشاوره در تهران است. در این مرکز مشاوره و ارائه راهکارها توسط دکتر سلیمانی که یک فرد متخصص در زمینه خود است، صورت می‌گیرد. همچنین تجربه کاری بالا و دریافت نتایج مثبت و درصد رضایت مراجعین، دلیلی بر صحت و اثبات این مورد است. اگر شما هم نیازمند یک مرکز خوب و یک دکتر مناسب برای حل مسائل فردی خود هستید، دکتر سلیمانی انتخابی درست و بهترین در زمینه خواهد بود.

Call Now Button