درمان افسردگی با آر تی ام اس

درمان افسردگی با آر تی ام اس

تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) یک روش درمانی مؤثر و غیرتهاجمی برای درمان افسردگی و برخی از بیماری‌های عصبی محسوب می‌شود. در این روش درمانی بیمار در طی جلسات متعدد می‌تواند متوجه بهبود وضعیت خود شود، البته مشروط بر اینکه این جلسات به طور منظم انجام شود. به بیان ساده‌تر می‌توان گفت که درمان افسردگی با آر تی ام اس روشی به‌مراتب مناسب‌تر از دارودرمانی و سایر روش‌ها است، اما با تمام این تفاسیر این روش درمانی نیز دارای فواید و مضرات مخصوص به خود است و باید برای استفاده از این روش اطلاعات لازم و کافی در مورد آن داشت، پس برای آشنایی بیشتر با روش درمان افسردگی با TMS با سایت دکتر سلیمانی همراه باشید.

چه زمانی از rTMS استفاده می‌ شود؟

تحقیقات نشان می‌دهد که از تحریک مغناطیسی مغز یا rTMS زمانی استفاده خواهد شد که بیماری افسردگی نسبت به دارو مقاوم شود و بیمار با مصرف دارو و یا سایر روش‌های درمانی هیچ بهبود در وضعیت و شرایطش احساس نکند. در چنین مواقعی پزشک پس از بررسی وضعیت بیمار می‌تواند پیشنهاد درمان افسردگی توسط rTMS– را دهد.

باوجود تمام گفته‌های فوق rTMS تنها محدود به درمان افسردگی نیست، بلکه از این روش درمانی می‌توان در جهت بهبود بیمارهای دیگری نظیر درمان بیمارهای دیگری مانند بیماری پارکینسون، اختلال وسواس فکری – اجباری (OCD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، صرع، اعتیاد ناشی از سیگار و… استفاده کرد.

نحوه درمان افسردگی به وسیله تحریک مغناطیسی مغز (آر تی ام اس) چگونه است؟

تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) درواقع روشی است که در آن از میدان‌های مغناطیسی برای تحریک سلول‌های عصبی در مغز برای بهبود علائم افسردگی شدید استفاده می‌کنند. این روش غیرتهاجمی و بدون هیچ جراحی انجام می‌شود و همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته شد، از این روش معمولاً برای افسردگی مقاوم به درمان استفاده می‌شود. در طول یک جلسه درمان افسردگی با تی ام اس، یک سیم‌پیچ الکترومغناطیسی در برابر پوست سر قرار می‌گیرد، این سیم‌پیچ پالس‌های مغناطیسی را ارسال می‌کند که سلول‌های عصبی در ناحیه‌ای از مغز که در کنترل خلق‌وخو و افسردگی نقش دارند را تحریک کند. انجام آن در درازمدت می‌تواند موجب فعال‌شدن قسمت‌هایی از مغز می‌شود که در پروسه افسردگی دچار کاهش فعالیت شده‌اند.

درمان افسردگی با تی ام اس

آیا درمان افسردگی بدون دارو امکان پذیر است؟

اگرچه درمان افسردگی بدون دارو میسر نیست و بیمار باید دراسرع‌وقت برای درمان آن اقدام کند، اما در برخی مواقع می‌توان تا حد قابل‌توجهی برخی از علائم افسردگی را کاهش داد که در ادامه این بخش آن‌ها را گردآوری کرده‌ایم.

  • هدف‌گذاری
  • ورزش
  • سالم خواری
  • پرهیز از نشخوار ذهنی
  • کنترل وضعیت مواد مغذی نظیر ویتامین D، امگا ۳ و…
  • مصرف آب
  • خواب کافی
  • رهایی افکار منفی
  • پذیرفتن مسئولیت
  • عدم مصرف الکل و هر ماده مخدر
  • قراردادن تفریح و استراحت در طول هفته
  • انجام کارهای جدید

توجه داشته باشید که تمامی موارد بیان‌شده تنها می‌توانند در کاهش علائم افسردگی شدید و مهار افسردگی بدون علامت مؤثر باشند، اگر به هر دلیلی از بیماری افسردگی رنج می‌برید، حتماً دراسرع‌وقت به پزشک مراجعه کنید.

مزایا و فواید درمان افسردگی با دستگاه rTMS

خوشبختانه درمان افسردگی با تحریک مغناطیسی مغز، دارای مزایای متعددی است که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به غیرتهاجمی بودن این روش اشاره کرد. ازآنجایی‌که در این روش هیچ ابزاری برای برش پوست استفاده نمی‌شود، لذا بیمار می‌تواند در کمال آرامش از این دستگاه استفاده کند. ضمن اینکه این روش درمانی کاملاً سرپایی و بدون بیهوشی است و در طول جلسات متعدد می‌تواند نقش مؤثری را در درمان افسردگی‌های شدید داشته باشد.

معایب درمان TMS

باوجود فواید مختلف درمان افسردگی با آر تی ام اس متأسفانه این روش درمانی در اغلب مواقع توسط بیمه پوشش داده نمی‌شود و ازآنجایی‌که اثربخشی این روش در گرو تداوم درمان است، ممکن است برخی از افراد به علت هزینه بالای این روش درمانی از آن استفاده نکنند. همچنین ایجاد استرس، قرمزی پوست در محل قرارگیری سیم‌پیچ، سر شدگی مغز و لرزش صورت در طول درمان از دیگر معایب TMS محسوب می‌شوند.

عوارض درمان افسردگی توسط TMS چیست؟

خوشبختانه عوارض درمان افسردگی با آر تی ام اس بسیار خفیف و کوتاه‌مدت است و بیمار پس از اتمام یک جلسه TMS می‌تواند عوارض جانبی نظیر سردرد، خستگی یا خواب‌آلودگی، سبکی سر، انقباض و گزگز عضلات صورت و… را تجربه کند. همچنین در برخی موارد نادر امکان بروز تشنج، مشکلات شنوایی و شیدایی و… نیز وجود دارد که جای نگرانی ندارد. چراکه تمام عوارض بیان‌شده پس از حداکثر ۴۸ ساعت رو به بهبودی می‌روند.

بااین‌حال اگر بیمار دارای شرایطی نظیر دندان‌های ارتودنسی و یا باردار، شیرده و… است، بهتر است قبل از هر اقدامی وضعیت خود را بیان کند. ضمن اینکه بیان داروهای مصرفی نیز می‌تواند نقش مؤثری را در تسریع روند بهبود داشته باشد. پس حتماً قبل از شروع جلسات موارد فوق بیان شود.

درمان افسردگی توسط rTMS

مدت درمان و تعداد جلسات درمان افسردگی با آر تی ام اس

اگرچه در برخی موارد افسردگی بدون علامت است، اما بهتر است هرگونه تغییر خلق‌وخو یا تغییر سبک زندگی جدی گرفته شود تا روند درمانی سریع‌تر آغاز شود. برای تعداد جلسات درمان عوامل زیادی نظیر شرایط بیمار باید مورد بررسی قرار بگیرد، اما معمولاً بیمار پس از ۱۰ تا ۱۵ جلسه درمانی احساس بهتری دارد و این ۱۰ الی ۱۵ جلسه باید در طول ۲ الی ۳ هفته انجام شود. معمولاً بیمار پس از ۴ الی ۶ هفته حال مساعدی را تجربه می‌کند. همچنین در اغلب مواقع طول جلسه درمان افسردگی با آر تی ام اس حدوداً ۳۰ دقیقه است، اما با تمام این تفاسیر نظر پزشک اولویت است و نمی‌توان مدت‌زمان مشخصی برای هر جلسه درمان افسردگی بیان کرد.

به‌طورکلی بیماران معمولاً ۶ تا ۹ ماه پس از آخرین جلسه درمانی حال نسبتاً خوبی را تجربه می‌کنند، در برخی مواقع نیز بیمار ممکن است تا سال‌ها با وضعیت بسیار خوبی به زندگی ادامه دهد و این موضوع کاملاً به سبک زندگی بیمار، مصرف دارو، قراردادن ورزش در روتین زندگی، مصرف مکمل و… دارد؛ اما با تمام این تفاسیر در برخی مواقع امکان عود مجدد این بیماری وجود دارد که بیمار باید برای درمان آن به‌موقع به پزشک مراجعه کند.

هزینه درمان افسردگی با rTMS چقدر است؟

در هزینه درمان افسردگی با rTMS عوامل زیادی مؤثر هستند، وضعیت بیماری، نحوه قرارگیری دستگاه روی لوب‌های مغز و… ازجمله مهم‌ترین عوامل مؤثر بر هزینه درمان هستند. ضمن اینکه محل قرارگیری کلینیک، تعرفه هرساله و… نیز می‌توانند بر هزینه درمان مؤثر باشند؛ اما بااین‌وجود هزینه یک جلسه درمان افسردگی با rTMS از ۶۵۰ هزار تومان آغاز می‌شود و این هزینه می‌تواند بر اساس عوامل مختلفی تغییر کند.

درمان افسردگی به وسیله دستگاه rTMS در کلینیک دکتر سلیمانی

درمان افسردگی با آر تی ام اس در کلینیک مغز و اعصاب دکتر سلیمانی با جدیدترین دستگاه و با بهترین قیمت انجام می‌شود و بیماران عزیز می‌توانند برای استفاده از این روش درمانی دراسرع‌وقت اقدام کنند؛ اما نکاتی باید که باید بیماران برای استفاده از دستگاه rTMS در کلینیک دکتر سلیمانی بدانند، این است که برای استفاده از این روش درمان بهتر است هیچ استرسی نداشته باشند و برای بازدهی بهتر و بیشتر سعی کنند در طی جلسه از لباس‌های نخی و آزاد استفاده کنند. عدم استفاده از مواد مخدر نیز از دیگر موارد مهمی است که باید قبل از شروع جلسات به آن توجه شود. ضمن اینکه مادران باردار، شیرده، افراد مبتلا به بیماری خاص و یا دارای ارتودنسی دندان باید وضعیت خود را برای پزشک شرح دهند تا پزشک متناسب با وضعیت آن‌ها میزان و تعداد جلسات را تعیین کند.

خوشبختانه درمان افسردگی با آر تی ام اس روشی بسیار کارآمد و مؤثر برای افسردگی‌های مقاوم به درمان و سایر بیماری‌های مغزی است. پس می‌توان با خیال آسوده از این روش درمانی در کلینیک مغز و اعصاب دکتر سلیمانی برای درمان بسیاری از بیماری‌های مغزی و عصبی استفاده کرد.

درمان افسردگی با آر تی ام اس

جمع‌بندی

تحریک مغناطیسی جمجمه‌ای مکرر (rTMS) یک درمان مؤثر، بدون دارو و غیرتهاجمی برای افسردگی است که نخستین‌بار در سال ۲۰۰۸ تأیید و مورداستفاده قرار گرفت. ازآنجایی‌که مغز انسان ذاتاً یک اندام الکتریکی است که از طریق انتقال سیگنال‌های الکتریکی بین سلول‌های عصبی عمل می‌کند، درمان rTMS با فرایندهای طبیعی بدن کاملاً سازگار است و می‌تواند اثرات مطلوبی را بر خلق‌وخوی بیمار بگذارد. البته باید این نکته را متذکر شد که درمان افسردگی با آر تی ام اس تنها برای افسردگی‌های شدید استفاده می‌شود و برای درمان افسردگی روش‌های متعددی وجود دارد. ضمن اینکه از آر تی ام سی می‌توان برای درمان بسیاری از بیمارهای مختلف نظیر پارکینسون، اعتیاد و… استفاده کرد.

 سپاسگزاریم از اینکه سایت دکتر مریم سلیمانی را برای آشنایی با دستگاه آر تی ام اس انتخاب کردید، مخاطبان عزیزی که تجربه استفاده از این دستگاه را داشته‌اند، حتماً اطلاعات خود را در خصوص طول جلسات، تعداد جلسات و… با ما به اشتراک بگذارند.

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Call Now Button