تشنج در کودکان
مغز از میلیاردها سلول عصبی به نام نورون تشکیل شده است که از طریق تکانه های الکتریکی کوچک با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. تشنج زمانی رخ می دهد که تعداد زیادی از سلولها بار الکتریکی را همزمان ارسال می کنند. این موج غیرطبیعی و شدید الکتریکی مغز را فرا می گیرد و منجر به تشنج می شود که می تواند باعث اسپاسم ماهیچه ها ، از دست دادن هوشیاری ، رفتار عجیب یا علائم دیگر شود.
هر کسی می تواند تحت شرایط خاصی دچار تشنج شود. به عنوان مثال ، تب ، کمبود اکسیژن ، ضربه به سر یا بیماری می تواند باعث تشنج شود. هنگامی که افراد دچار صرع می شوند که بیش از یک بار بدون چنین علت خاصی رخ می دهد ، صرع تشخیص داده می شود. در بیشتر موارد علت تشنج ناشناخته است ، این نوع تشنج “ایدیوپاتیک” یا “کریپتوژنیک” نامیده می شود ، به این معنی که ما نمی دانیم علت آنها چیست.
تشنج در کودکان و نوزادان می تواند برای والدین وحشتناک باشد ، و برای ایمن ماندن باید از اورژانس کمک بگیرید. با این حال ، تشنج اغلب مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد نمی کند. در کودکان نوپا ، گرچه نادر است ، اما گاهی اوقات تب می تواند باعث تشنج شود.
حتی اگر فرزند شما قبلاً دچار تشنج شده است و متخصص اطفال به شما گفته است که چه کار کنید ، باز هم باید در صورت بروز تشنج با پزشک متخصص اطفال خود تماس بگیرید.
تشنج در کودکان و بزرگسالان با توجه به ظاهر آنها و ظاهر الگوی EEG (الکتروانسفالوگرام) طبقه بندی می شوند. تحقیقات در زمینه ژنتیک تشنج به متخصصان کمک می کند تا شیوه های خاصی از انواع مختلف تشنج در کودکان را کشف کنند. در نهایت ، این ممکن است منجر به درمان های مناسب برای هر نوع تشنجی شود که باعث صرع می شود.
تشخیص تشنج در کودکان
تشخیص تشنج می تواند مشکل باشد. تشنج ها آنقدر سریع به پایان می رسند که احتمالاً پزشک شما هرگز فرزند شما را در حال دیدن این بیماری نمی بیند. اولین کاری که پزشک باید انجام دهد این است که سایر بیماری ها مانند تشنج های غیر صرعی را رد کند، اگرچه ممکن است علائمی مشابه را ایجاد کنند ، اما اغلب ناشی از عوامل دیگری مانند افت قند یا فشار خون ، تغییر در ریتم قلب یا استرس احساسی است.
توضیحات شما در مورد تشنج برای کمک به پزشک در تشخیص مهم است. همچنین باید تمام خانواده را به مطب پزشک ببرید. خواهر و برادرهای کودکان مبتلا به صرع ، حتی بچه های خیلی کوچک ، ممکن است متوجه مواردی در مورد تشنج شوند که والدین متوجه آن نمی شوند.
تشنج های جزئی یا ساده ، می توانند با شرایط مختلف مانند میگرن ، بیماری های روانی یا حتی مسمومیت با مواد مخدر یا الکل اشتباه گرفته شوند. آزمایشات پزشکی بخش مهمی در تشخیص تشنج در کودکان است. پزشک کودک شما مطمئناً یک معاینه فیزیکی و آزمایش خون انجام می دهد. ام آر آی و الکتروانسفالوگرام از جمله مهم ترین روش های تشخیص تشنج در کودکان هستند.
کلمات مرتبط :
دکتر سلیمانی نورولوژیست – دکتر مریم سلیمانی – نوار مغزی – دکتر مغز و اعصاب در سعادت آباد – تشنج در کودکان