انواع تشنج
انواع مختلف تشنج وجود دارد. نوع تشنج بستگی به این دارد که کدام قسمت و چقدر از مغز تحت تأثیر قرار گرفته و در طول تشنج چه اتفاقی می افتد. 2 دسته اصلی تشنج های صرعی عبارتند از: تشنج کانونی (جزئی) و تشنج عمومی.
تشنج کانونی (جزئی)
تشنج های کانونی زمانی اتفاق می افتد که عملکرد الکتریکی غیر طبیعی مغز در یک یا چند ناحیه از یک طرف مغز رخ می دهد.فرزند شما دچار تغییرات بینایی ، اختلالات شنوایی یا تغییر در حس بویایی شود.
دو نوع تشنج کانونی عبارتند از:
تشنج کانونی ساده یکی از انواع تشنج است ، علائم بستگی به این دارد که کدام ناحیه از مغز تحت تأثیر قرار گرفته است. اگر عملکرد الکتریکی غیرطبیعی مغز در قسمتی از مغز با بینایی (لوب اکسیپیتال) باشد ، بینایی فرزند شما ممکن است تغییر کند. بیشتر اوقات ، عضلات تحت تأثیر قرار می گیرند. فعالیت تشنج محدود به یک گروه عضلانی جدا شده است. به عنوان مثال ، ممکن است فقط شامل انگشتان دست یا ماهیچه های بزرگتر در بازوها و پاها باشد. همچنین ممکن است کودک شما عرق کند ، حالت تهوع پیدا کند یا رنگ پریده شود. کودک شما در این نوع تشنج هوشیاری خود را از دست نمی دهد.
تشنج کانونی پیچیده یکی از انواع تشنج در کودکان است ، این نوع تشنج اغلب در ناحیه ای از مغز رخ می دهد که عملکرد احساسات و حافظه (لوب گیجگاهی) را کنترل می کند. فرزند شما به احتمال زیاد هوشیاری خود را از دست می دهد. این ممکن است به این معنی نباشد که او از حال می رود. ممکن است فرزند شما از آگاهی از آنچه در اطرافش می گذرد دست بکشد. ممکن است فرزند شما بیدار به نظر برسد ، اما رفتارهای غیرمعمول متنوعی داشته باشد. این موارد ممکن است از لب زدن ، دویدن ، فریاد زدن ، گریه کردن یا خندیدن متغیر باشد. ممکن است کودک شما بعد از تشنج خسته یا خواب آلود باشد.
انواع تشنج
تشنج عمومی
یک تشنج عمومی که در دو طرف مغز رخ می دهد. فرزند شما پس از تشنج هوشیاری خود را از دست می دهد و خسته می شود. انواع تشنج های عمومی عبارتند از:
تشنج غائب . این تشنج باعث تغییر مختصر حالت هوشیاری و خیره شدن می شود. فرزند شما به احتمال زیاد حالت خود را حفظ می کند. دهان یا صورت او ممکن است دچار لرزش شود یا چشم ها به سرعت پلک بزنند. تشنج معمولاً بیش از 30 ثانیه طول نمی کشد. وقتی تشنج به پایان رسید ، ممکن است فرزند شما آنچه را که به تازگی اتفاق افتاده است به خاطر نیاورد. او ممکن است طوری فعالیت کند که گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است. این تشنج ها ممکن است چندین بار در روز رخ دهند. این نوع تشنج گاهی با مشکل یادگیری یا رفتاری اشتباه گرفته می شود. تشنج های غیابی تقریباً بین 4 تا 12 سالگی شروع می شود.
تشنج آتونیک به این حالت حمله قطره ای نیز گفته می شود. با تشنج آتونیک ، کودک شما به طور ناگهانی تون عضلانی خود را از دست می دهد و ممکن است از حالت ایستاده بیفتد یا ناگهان سر خود را بیندازد.
تشنج عمومی تونیک کلونیک (GTC). به این حالت تشنج grand mal نیز گفته می شود. شکل کلاسیک این نوع تشنج دارای 5 مرحله مجزا است. بدن ، بازوها و پاهای کودک شما خم می شود (منقبض می شود) ، گسترش می یابد (راست می شود) و لرزش (تکان) ایجاد می شود. پس از آن انقباض و شل شدن ماهیچه ها (دوره کلونیک) رخ می دهد. پس از تشنج او ممکن است در بینایی یا گفتار مشکل داشته باشد و ممکن است دچار سردرد بد ، خستگی یا بدن درد شود. همه این مراحل در همه افراد با این نوع تشنج رخ نمی دهد.
تشنج میوکلونیک. این نوع تشنج باعث حرکت سریع یا تکان خوردن ناگهانی گروهی از عضلات می شود. این تشنج ها به صورت خوشه ای رخ می دهند. این بدان معناست که ممکن است چندین بار در روز یا چند روز متوالی رخ دهد.
کلمات مرتبط :
انواع تشنج – درمان تشنج – تشخیص تشنج – علت تشنج – بهترین دکتر مغز و اعصاب در تهران